20 hulpverleningszones
17/01/2023 om 13:15

Collega in de kijker Zoê Scherens

share-square share-square share-square share-square

Enkele maanden geleden nam Zoë Scherens de beslissing om het team VTO van hulpverleningszone Oost te versterken. Een beslissing waar ze tot op vandaag nog geen moment spijt van heeft gekregen. Begin november was ze dan ook aanwezig op het brandweercongres waar ze enthousiast op terugblikt.

 

Vanwaar dan de beslissing om bij de brandweer te werken?

Zoë Scherens

figuur 1 Zoë twijfelde geen seconde toen ze kon deelnemen aan traject voor administratieven op het brandweercongres. 

Wel toeval of niet, maar afgelopen zomer heb ik zelf voor het eerst de brandweer moeten bellen. Er was namelijk een mevrouw die een sigaret had gegooid in het veld achter onze tuin. Met de aanhoudende droogte was dit natuurlijk geen intelligente beslissing.

Al snel kwamen er twee brandweerwagens ter plaatse. Het was voor mij een heel spektakel om dit eens van dichtbij te mogen meemaken. Ook voor ons tweejarig zoontje was dit natuurlijk de dag van z’n leven.

Het heeft zo een indruk op me nagelaten dat ik maar één ding kon denken: Hier wil ik deel van uitmaken, hoe klein mijn bijdrage ook mag zijn.

Hoe bevalt je werkomgeving en job?

Na bijna twee maanden ga ik nog steeds met de glimlach op m’n gezicht werken. Dat is alvast een positief teken. Ik zit voornamelijk in het Zonehuis, waar het leuk vertoeven is en ik toffe collega’s rond me heb die steeds klaar staan voor een babbeltje. Maar als ik een post mag gaan bezoeken, gaat m’n hartje telkens toch wat sneller slaan. De uniformen aan de haak, de glimmende voertuigen, de manschappen ... alles klaar voor actie.

Wat houd je Functie in?

Ik zit op de dienst VTO (vorming, training, opleiding), waar ik mee de opleidingen van de brandweermannen opvolg. Persoonlijk sta ik in voor de voortgezette opleidingen. Dat gaat dan van inschrijving tot registratie in Abiweb tot verwerking van de aanwezigheden. Maar ook contact hebben met de brandweerschool, het maken van verslagen en onderhouden van de website behoren tot mijn takenpakket.

Hoe verloopt het conditiebeleid bij jullie.

Onze mannen moeten tweejaarlijks de PPMO test afleggen. (Periodiek Preventief Medisch Onderzoek) Zo wordt hun fysiek, motoriek en techniek in kaart gebracht. Deze test bestaat uit een accreditatie adembescherming, een brandbestrijdingstest en de traplooptest.

Om zich hier optimaal op te kunnen voorbereiden, is er per post een oefenset voorzien met alle nodige materialen. De effectieve test kunnen ze dan afleggen op een decentrale locatie te Goetsenhoven. Het was trouwens mijn allereerste opdracht om de resultaten van de reeds afgelegde PPMO’s te verwerken. Een bezoekje aan Goetsenhoven maakte het dan ook des te echter voor mij.

Merk je dat collega’s vast werk en opleiding goed kunnen combineren?

Bij het administratief personeel zijn er natuurlijk niet zoveel opleidingen. Maar bij de brandweermannen zelf hoor ik wel geregeld dat het niet evident is om de opleidingen te combineren
met het gezinsleven. Dat is zeer begrijpelijk, omdat deze vaak in een weekend vallen.

Je was voor het eerst op het congres. Hoe was de eerste indruk?

Zeer positief! Wel een gek gevoel om zo tussen al die uniformen te lopen in gewone kleren. Maar ik voelde me meteen welkom. Het was echt een heugelijke dag!

Zoë Scherens

figuur 2: Ook straalpijptechnieken kwamen aan bod.
Het congres voorziet verschillende workshops voor administratief personeel. Een meerwaarde?

Ja absoluut! Van zodra ik de uitnodiging van het Brandweercongres zag, heb ik me meteen ingeschreven. Net omdat er ook een traject voor administratieve medewerkers was. Ik twijfelde geen seconde. Dit moest ik meemaken!

Welke workshops heb je dan gevolgd?

Ik volgde de workshops ‘doelgericht vergaderen’ en ‘ Wat kunnen we leren van de brand in de Kloosterstraat in Opwijk?’. Beide zeer interessant.

Door de eerste workshop kan ik zaken meteen in de praktijk omzetten. En door de case study zal ik interventies nu op een andere manier bekijken. Wat er allemaal bij komt kijken en hoe elke minuut telt.

Je nam ook deel aan het brandweerbad waar je als administratief medewerker het operationele kan ervaren. Een goede ervaring?

 

Zoë Scherens

figuur 3 Het brandweerbad was voor Zoë een topmoment. 

Het brandweerbad was voor mij zonder twijfel het hoogtepunt van de dag. Ik had er eerlijk gezegd van in het begin al heel hoge verwachtingen van.

En ik kan zeggen dat ze compleet zijn ingelost. Eerst mochten we buiten een containerbrand blussen. Daarna mochten we in een fictieve ondergrondse parking een gasbrand gaan blussen, waar ik de eerste man was. M’n ademhaling die versnelde bij het binnengaan, de hitte die je voelt, een fictief slachtoffer zoeken ... wat een adrenaline! Wat een onbeschrijfelijk gevoel om echt eens te mogen ervaren wat onze mannen elke dag moeten trotseren. Het staat vast: volgend jaar opnieuw!

Wat blijft je bij van het congres?

Sowieso het brandweerbad. Dat staat natuurlijk buiten kijf! Maar ook de samenhorigheid dat ik voelde, zeker tijdens het vertonen van het Oekraïens filmpje, was wondermooi.

Bedankt voor dit interview en we wensen je alvast veel success met je nieuwe job.

Wil je ook even een collega in de spotlights zetten. Dat kan zeker. Stuur dan een mailtje naar redactie@brandweervlaanderen.be en misschien verschijnt je collega dan in de volgende editie van het vakblad.