20 hulpverleningszones
01/07/2022 om 14:52

Netwerk Brandweer present op Intershutz in Hannover

share-square share-square share-square share-square

Interschutz is dé internationale beurs bij uitstek voor de brandweer. Meer dan 1.300 exposanten uit meer dan 50 landen kwamen er samen om elkaar op de beurs te ontmoeten. De beurs telt ongeveer 80.000 vierkante meter expositieruimte en daarmee acht hallen: the place-to-be om bij te leren over evoluties in ons vakgebied

 

Intershutz 2022

Door corona was de beurs helaas uitgesteld, dus deze editie was de eerste editie die wij als Netwerk Brandweer konden bijwonen. Heel wat Vlaamse Hulpverleningszones zakten af naar Hannover om bij te leren over de nieuwste evoluties en trends in het hulpverleningsvak en om kennis te maken met het internationale brandweernetwerk.

We hebben contacten gelegd met de Duitse collega's van VFDB en AGBF, Italiaanse collega's van "Vigili del Fuoco", de organisatoren van Deutsche Messe (Hannover), de brandweer van Bonn, en de Amerikaane collega's van FEMA, Fire Departement Philadelphia, New York. “Die internationale uitwisseling van contacten en kennis is dé grote meerwaarde van zo’n beurs. Blijven leren van elkaar is de weg vooruit. Het thema digitalisatie en technologie stond centraal in Hannover, iets wat met de jaren nog extra aan belang zal winnen”, stelt Maarten Van Severen, hoofd van Netwerk Brandweer. Naast het bijwonen van seminaries, het bekijken van wedstrijden, bezochten we ook de standen van de Belgische leveranciers zoals Sioen en Decontex. “Wij kijken alvast uit naar wat de beurs over vier jaar in petto heeft!”, besluit Van Severen.

quotes
Blijven leren van elkaar is de weg vooruit. Het thema digitalisatie en technologie stond centraal in Hannover, iets wat met de jaren nog extra aan belang zal winnen”
Maarten Van Severen, hoofd van Netwerk Brandweer