20 hulpverleningszones
22/12/2022 om 20:54

Project VUUR

share-square share-square share-square share-square
Ook jouw zone kan hieraan meewerken

In editie 581 kwam het project VUUR ter sprake dat door hulpverleningszone Kempen in hun zone succesvol gelanceerd werd. Dit project werd ontworpen en uitgewerkt door Brandweer Zone Waasland en werd zelfs als winnaar uitgeroepen voor de FireForum award in 2017. Een geweldige bekroning van een project dat bijdraagt aan brandveiligheid.

Samen met Hulpverleningszone Oost, Brandweerzone Vlaams-Brabant West en Brandweerzone Centrum heeft Brandweer Zone Rand in 2020 dit project geactualiseerd waarbij er gekeken is naar de gewijzigde lesplannen en waarbij de lesfiches en het lesmateriaal werden geactualiseerd.

Het project VUUR is dus een prachtig voorbeeld van een goed idee die dan verder groeit door de samenwerking van verschillende hulpverleningszones.

Hulpverleningszone Waasland stelt dit pakket dan ook gratis ter beschikking aan elke zone die hiermee wil werken.

quotes
Graag maken we dan ook van de gelegenheid gebruik van deze rechtzetting om de andere zones op te roepen dit pakket, wat door de leerkrachten zeer positief geëvalueerd wordt, te promoten. Het biedt een unieke kans om brandveiligheid reeds vanop de schoolbanken te onderrichten.”