20 hulpverleningszones
17/08/2023 om 11:05

Innovatieve Medische Interventies bij CBRNe Incidenten: Lessen uit het Veld

share-square share-square share-square share-square

Maak u klaar voor een buitengewoon boeiende workshop op het aankomende brandweercongres, gepresenteerd door niemand minder dan Adjudant-Majoor Jan Vaes. Met een schat aan ervaring als Hoofd van de Crisiscel - Crisis Preparedness and Disaster Response - bij het Militair Hospitaal Koningin Astrid, en een indrukwekkende staat van dienst als Intensieve Zorg Verpleegkundige en Flightnurse bij de Belgische Strijdkrachten sinds 1998, brengt AJM Jan Vaes een unieke en diepgaande kijk op enkele van de meest prangende onderwerpen in de medische noodhulp. 

In zijn huidige functie als Advisor Medical CBRNe and Disaster Management bij de Staf van de Medische Component en als gecertificeerd DIR-CP-OPS neemt hij u mee in een reeks van intrigerende onderwerpen:

1. Ontdekkingsreis in CBRNe: De medische dimensie

binnen in de wereld van CBRNe (Chemische, Biologische, Radiologische, Nucleaire en Explosieven) dreigingen en ontdek hoe de medische invalshoek een cruciale rol speelt. Leer hoe de medische paraatheid en respons van onschatbare waarde zijn in de omvang van diverse noodsituaties.

2. Een duik in enkele opmerkelijke CBRNe gevallen (inclusief de Skripal-zaak in Salisbury)

AJM Jan Vaes neemt u mee op een verhelderende reis door enkele opmerkelijke gevallen, met als hoogtepunt de intrigerende Skripal-zaak in Salisbury. Ontdek hoe medisch inzicht en expertise een essentiële rol speelden bij het begrijpen en aanpakken van deze complexe situaties.

3. Verdere verdieping in de CWA's - Chemische Oorlogsagentia (Chemical Warfare Agents)

Verken de duistere wereld van Chemische Oorlogsagentia en begrijp de impact die deze verborgen dreiging kan hebben. AJM Vaes zal inzichten delen over de aard van CWA's, hun medische gevolgen en hoe effectieve medische behandeling van slachtoffers van essentieel belang is.

4. De aanpak van de Medische Behandeling van CBRN Slachtoffers

Ontdek de geavanceerde technieken en benaderingen die worden gebruikt bij de medische behandeling van slachtoffers van CBRN-incidenten. AJM Jan Vaes zal de essentiële rol van medische teams en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, uit de doeken doen.

5. Leerlessen uit de ReTex-aanslagen van 22 maart 2016 te Zaventem

AJM Vaes deelt persoonlijke inzichten en waardevolle lessen geleerd uit de tragische aanslagen op Brussels International Airport op 22 maart 2016. Ontdek hoe deze ervaringen hebben bijgedragen aan het vormgeven van toekomstige operaties en medische paraatheid.

Bereid u voor op een intrigerende en leerzame workshop die uw begrip van medische paraatheid, CBRNe-dreigingen en de cruciale rol van medische teams in tijden van crisis zal verdiepen. Adjudant-Majoor Jan Vaes zal uw kennis verrijken en uw inzicht vergroten, en u met nieuwe perspectieven en waardevolle inzichten achterlaten. Mis deze unieke kans niet om te leren van een ware expert op dit gebied!