20 hulpverleningszones

Welkom op het Brandweercongres 2024!

Flanders Expo in Gent biedt een uitstekende locatie voor het organiseren van een brandweercongres. Met zijn eigentijdse uitstraling, is deze ruimte perfect om de collega's te ontmoeten in een gastvrije en comfortabele omgeving. Naast de ruime expositieruimte beschikt Flanders Expo over diverse vergaderzalen waar de workshops worden gehouden en een lounge waar u als bezoeker rustig kan praten met de collega's.

Thema: Verbonden in Actie op het Brandweercongres 2024

Dit jaar staat het Brandweercongres in het teken van "Samen Verbonden in Actie". We willen de nadruk leggen op het belang van samenwerking binnen de hele brandweergemeenschap, van brandweermannen en -vrouwen tot onderofficieren en officieren.

Uitgebreid Programma

  • Inspirerende Keynotes: AI en de brandweer, Brandweer België en toekomstvisie.
  • Interactieve Workshops: Verbeter je kennis en vaardigheden met onze hands-on sessies over diverse actuele thema's.
  • Netwerkgelegenheden: Leg contact met collega's en ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Bekijk het programma Meer informatie over de workshops


Plenaire Sessies

Welkomstwoord en Opening

Ons congres wordt geopend door gouverneur Carina Van Cauter, Hans Clarysse, voorzitter van Brandweervereniging Vlaanderen, en Maarten Van Severen, hoofd van Netwerk Brandweer. Zij zullen hun visie delen op de toekomst van de brandweer en het belang van innovatie binnen de hulpdiensten.

Innovatie bij Brandweer België

Ontdek hoe Brandweer België, het Nationaal Orgaan voor de Hulpverleningszones, innoveert in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken. We duiken in de voortgang en toekomstplannen, gericht op prioritaire thema’s zoals technologie, training en samenwerking.

Toekomst van Brandweer: AI en GenAI

Artificiële Intelligentie (AI) en GenAI transformeren de mogelijkheden binnen de brandweer. Deze sessie verkent concrete toepassingen van AI in risicoanalyse, operationele training en procesoptimalisatie. Mis ook niet de kans om deel te nemen aan onze interactieve workshop over AI.


Brandweerbeurs

Naast een boeiend programma van workshops en plenaire sessies biedt het Brandweercongres 2024 ook een uitgebreide Brandweerbeurs. Op de beursvloer kunnen deelnemers de nieuwste innovaties, technologieën en producten verkennen die de brandweersector te bieden heeft.

Ontdek de brandweerbeurs