20 hulpverleningszones
01/09/2023 om 10:19

Toekomstige Veranderingen in het DGH Landschap: Navigeren door Nieuwe Wetgeving en Richtlijnen

share-square share-square share-square share-square

In deze boeiende workshop nemen we een diepgaande duik in de aankomende veranderingen binnen het landschap van de Dringende Geneeskundige Hulpverlening (DGH) in ons land. Onder leiding van onze deskundige spreker, Tom Durnez, worden deelnemers meegenomen op een reis door de vier verschillende werkgroepen die momenteel actief zijn binnen de Nationale Raad van DGH.

Deze werkgroepen zijn bezig met het voorbereiden van nieuwe wetgeving en richtlijnen op cruciale gebieden:

  1. De Programmatie van de Middelen
  2. De Regulatie van de Middelen
  3. Het Wettelijk Kader voor PIT (Pre-hospital Intervention Teams)
  4. De Financiering van DGH

Bovendien wordt ook het herzieningsproces van het KB Ambulances, dat momenteel in volle gang is, onder de loep genomen. Deze veranderingen zullen naar verwachting vanaf 2024 van kracht worden en zullen ongetwijfeld een aanzienlijke impact hebben op de werking van hulpverleningsdiensten in ons land.

Tom Durnez, onze gerenommeerde spreker, is een ervaren professional met een indrukwekkende achtergrond. Hij begon zijn carrière als A1 verpleegkundige en heeft zich vervolgens gespecialiseerd in spoedeisende hulp en intensieve zorg. Zijn uitgebreide opleiding en ervaring omvatten onder andere een Master in Management en Beleid van de Gezondheidszorg, opleidingen in Rampenmanagement en accreditering als Directeur van CPOPS (Centraal Post Coördinatiepunt). In 2020 werd hij benoemd tot federaal Gezondheidsinspecteur voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen, een rol die hij deelt met collega FGI Floor Lams. Naast zijn professionele toewijding dient Tom ook als schepen voor de stad Wervik.

Deze workshop biedt deelnemers een unieke kans om vooruit te kijken naar de veranderingen in de DGH-sector en hoe deze veranderingen hun dagelijkse praktijk zullen beïnvloeden. We hopen dat tegen de tijd van het congres veel van de onduidelijkheid rond deze kwesties is opgehelderd, en we kijken