20 hulpverleningszones
16/08/2023 om 23:53

Sociale media en de gevaren

share-square share-square share-square share-square
Doelgroep: Brandweer personeel – alle niveaus

Als iets gratis is ben jij het product, niets is wat het lijkt, denk je werkelijk dat die leuke jonge dame echt in jou geïnteresseerd is?

Iedereen zit elke dag meerdere uren te kijken naar sociale media en ook mensen met minder goede bedoelingen weten dat.
Hoe kan je op een verantwoorde en veilige manier omgaan met de verleidingen en valkuilen van de sociale media? We denken hierbij onder andere aan het afschermen van onze privacy, pesten, oplichting, verslaving, desinformatie en heel wat andere zaken waaraan we niet onmiddellijk denken wanneer we verdwalen in het internet.

Filiep De Craemer heeft van 1979 tot 2012 dienst gedaan als officier bij Defensie, waarbij hij leiding heeft gegeven in diverse binnen- en buitenlandse functies, met inbegrip van complexe en uitdagende situaties tijdens talrijke missies in conflictgebieden over de hele wereld.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij eveneens de gelegenheid gehad om zijn passie voor atletiek te cultiveren en heeft hij zijn kennis uitgebreid buiten de militaire sfeer door zich te verdiepen in management.

Van 2012 tot 2018 vervulde Filiep De Craemer de functie van hoofd veiligheid binnen een tak van de Verenigde Naties, waarbij hij voornamelijk actief was in het Midden-Oosten.

Sinds 2018 heeft hij de rol van zelfstandig docent in management op zich genomen. In deze hoedanigheid verzorgt hij voornamelijk trainingen binnen bedrijven en het Hoger Onderwijs, waarbij hij zich toespitst op diverse domeinen:

Communicatie
Feedback geven en ontvangen
Assertiviteit
Leidinggeven
Omgaan met weerstand en conflicthantering
Vergadertechnieken en notuleren
Onderhandelen
Filiep De Craemer biedt zijn expertise aan om anderen te begeleiden in het ontwikkelen van essentiële managementvaardigheden die van onschatbare waarde zijn in een zakelijke omgeving.