20 hulpverleningszones
Nieuwsgierige Brandweerhelden: Het Jeugdprogramma van het Brandweercongres 2023
04/09/2023 om 01:23

Nieuwsgierige Brandweerhelden: Het Jeugdprogramma van het Brandweercongres 2023

share-square share-square share-square share-square

We zijn verheugd om jullie te informeren dat dit jaar de jeugdbrandweer weer een gewaardeerde plek inneemt op het Brandweercongres. We hebben een spannend programma samengesteld, speciaal voor onze jonge brandweerhelden, met een reeks boeiende activiteiten om hun kennis en vaardigheden te vergroten. te werken aan een veiligere toekomst. Samen zijn we sterker!

Hier is wat je kunt verwachten:

1. Oefengebouw Wedstrijd (Voor- en Namiddag)
De jeugdbrandweer krijgt de kans om hun vaardigheden te tonen in een spannende oefengebouw-wedstrijd. Dit zal zowel 's ochtends als 's middags plaatsvinden, zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen.

2. Mediawijsheid
In een wereld waar sociale media een integraal onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden, is het van vitaal belang om bewust te zijn van de gevaren. Onze jeugdbrandweerleden zullen deelnemen aan sessies over mediawijsheid om zich bewust te worden van de potentiële risico's en hoe deze te vermijden.

3. Forcible Entry (Voor- en Namiddag)
Het is cruciaal voor een brandweerman om te weten hoe je snel en effectief toegang kunt krijgen tot een gebouw in noodsituaties. Onze jeugdbrandweer zal de kneepjes van het vak leren tijdens zowel de ochtend- als middagsessies.

4. Technische Hulpverlening (THV) bij Verkeersongevallen
Verkeersongevallen vereisen speciale technieken en apparatuur voor reddingsoperaties. Onze jeugdbrandweer zal praktische training krijgen in het omgaan met THV-situaties bij verkeersongevallen.

Naast deze leerzame activiteiten krijgen onze jeugdleden ook de kans om de Brandweerbeurs te bezoeken, waar ze de nieuwste apparatuur, technologieën en innovaties in de brandweersector kunnen ontdekken.

We kijken er naar uit om jullie te verwelkomen op het Brandweercongres en om samen met onze jeugdbrandweer