20 hulpverleningszones
Workshops
16/08/2023 om 20:44

Het Brandweerbad

share-square share-square share-square share-square
Ervaar de frontlinie van de brandbestrijding.

Ontdek, onder begeleiding van het team van Kurt D’helft, het fascinerende Brandweerbad, speciaal ontworpen voor administratieve medewerkers bij de brandweer!


Als administratieve professional speel je een essentiële rol in de achtergrond van de brandweerwereld. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe het er in de frontlinie van de brandbestrijding aan toegaat? Het Brandweerbad biedt jou de unieke kans om een boeiende inkijk te krijgen in het dynamische en uitdagende leven van een brandweerman of -vrouw.

Tijdens dit interactieve evenement staan we stil bij enkele cruciale onderwerpen die van belang zijn voor de brandweer. Of je nu al jarenlang ervaring hebt binnen de brandweerorganisatie of nog nieuw bent bij de brandweerfamilie, deze workshop biedt voor ieder wat wils.

  • Blusoefeningen en Demonstraties: Ontdek de nieuwste blusmethoden en -technieken die brandweerlieden dagelijks gebruiken om branden te bestrijden. Je krijgt de kans om zelf blusmiddelen te hanteren en deel te nemen aan boeiende blusoefeningen.
  • Technische Hulpverlening (THV): Leer hoe brandweerlieden optreden bij technische hulpverleningssituaties, zoals het bevrijden van slachtoffers uit geknelde voertuigen. Ontdek de geavanceerde uitrusting en strategieën die worden ingezet om levens te redden bij noodsituaties.
  • Forcible Entry (Forceren van toegang): Krijg inzicht in de methoden die brandweerlieden hanteren om toegang te verkrijgen tot afgesloten ruimtes in noodgevallen. Je leert over de gereedschappen en tactieken die worden gebruikt om snel en efficiënt toegang te krijgen tot geblokkeerde gebieden.

Smokestopper: Ervaar de nieuwste rookbeheersingstechnologieën. Ontdek hoe brandweerlieden rook kunnen beheersen om evacuaties te vergemakkelijken, levens te redden en de veiligheid van iedereen tijdens inzetten te waarborgen.

Het Brandweerbad

Deze unieke workshop is speciaal opgezet om administratieve medewerkers zoals jij een realistische ervaring te bieden van het werk van brandweerprofessionals. Je krijgt de kans om hands-on ervaring op te doen en te leren van ervaren instructeurs.
 

Schrijf je begin september in voor het Brandweerbad en maak deel uit van dit inspirerende evenement. Laat je onderdompelen in de wereld van brandbestrijding en hulpverlening, en krijg een dieper begrip van de uitdagingen en triomfen van onze brandweerhelden. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en samen een onvergetelijke ervaring te beleven!