20 hulpverleningszones
22/12/2022 om 22:17

Een dankwoord van de Oekraïense hulpverleners aan de Vlaamse brandweer

share-square share-square share-square share-square

Beste Collega’s,Dit jaar werden we uitgenodigd op het brandweercongres. Even konden we de dagelijkse spanning achter ons laten om de Belgische brandweerdiensten te ervaren.
Tijdens ons bezoek kregen we de kans om het bedrijf Citymesh en Decontex te bezoeken waar we de laatste technologieën konden bezichtigen. We kregen ook de kans om verschillende brandweerposten te bezichtigen waar de werking van jullie organisatie uitgelegd werd.

Deze momenten waren enorm emotioneel voor ons vooral omdat we jullie warmte en medeleven konden voelen. Op deze momenten waren we allemaal collega’s.

Op de beurs zagen we verschillende leveranciers waar we tientallen vragen konden stellen tot wanhoop van onze gids die zijn planning probeerde op te volgen en onze tolk die onze storm van vragen moesten vertalen.
Het was dan ook uitermate interessant en leerrijk. Wat ons altijd zal bijblijven tijdens de bezoeken en de brandweerbeurs is vooral jullie warmte en medeleven

als professionele maar ook vooral menselijke organisatie. We voelden ons deel uitmaken van het concept van dit congres IEDEREEN BRAND(t)WEER.
Ondertussen zijn we terug in Oekraïne, terug aan het werk gesterkt dat de Belgische brandweer ook achter ons staat.

We willen dan ook, samen met de collega’s, onze dankbaarheid uitdrukken aan ieder van jullie voor de talloze mooie momenten en ook onze respect uitdrukken voor jullie mooie organisatie.
Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst enkele van jullie uitnodigen in ons mooie Oekraïne als deze zinloze oorlog afgelopen is.

Serhiy SHERENGOVY
Andriy STRELBYTSKI