20 hulpverleningszones
Brandweeragenda
18/03/2022 om 00:38

Loopwedstrijd dwars door Beveren 2022

share-square share-square share-square share-square
Zaterdag 11 juni 2022 VAN 14:00 - 17:00

Brandweer Roeselare organiseert deze loopwedstrijd ten voordele van de vereniging van kinderen met brandwonden Pinocchio. ​ Je kan kiezen tussen een afstand van 1km, 5 km of 10km!

Enerzijds verleent Pinocchio vzw, voor en na het genezingsproces, daadwerkelijk praktische en financiële steun aan kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn geworden van brandwonden. Anderzijds draagt ze ertoe bij om het brede publiek te sensibiliseren voor de problematiek van brandwonden bij kinderen en jongeren.

Affiche

In 2019 hebben wij met de brandweer Roeselare voor de vierde keer met groot succes onze loopwedstrijd Dwars door Beveren 2019 georganiseerd waar naast brandweermannen en -vrouwen ook iedere sportieveling kon aan deelnemen. Helaas kon dit door de gekende covid-pandemie niet doorgaan de afgelopen twee jaar, we geloven er echter sterk in dat editie 2022 terug een feesteditie wordt. Om dit te kunnen realiseren mochten we in 2019 rekenen op heel wat financiële- en materiële steun van diverse bedrijven (o.a. Mulder NV, Deutsche bank, IDEWE) en zelfstandigen uit de regio

Nu de loopsport vandaag opnieuw stevig in de lift zit en nu we ook dit jaar opnieuw behoren tot het Roeselaars loopcriterium, organiseren wij op zaterdag 11 juni 2022 met de brandweer Roeselare opnieuw een loopwedstrijd, nl. Dwars door Beveren 2022

Deze wedstrijd gaat opnieuw door in en rond Beveren op een verbeterd parcours over 4 verschillende afstanden, nl. 5 en 10 km. en de kidsrun van 1 km. Een deel van het sponsor- en inschrijvingsgeld gaat opnieuw naar een goed doel, nl. vzw Pinocchio, een vzw die de belangen en het welzijn behartigt van verbrande kinderen en jongeren in heel België. In 2019 schonken we een bedrag t.w.v. 7500€ aan vzw Pinocchio (zie foto’s), die opnieuw zal gebruikt worden om deze kinderen een beter bestaan aan te bieden (zomer- en winterkampen, uitstappen, drukpakken, gespecialiseerde bandage en maskers, extra dagelijkse zorg per kind, enz.....). In de afgelopen jaren schonken we reeds een recordbedrag van 25 000 euro, hopelijk kunnen we via de vijfde editie van Dwars door Beveren hier nog een mooie bijdrage aan toevoegen.

Er zullen drie afstanden voorzien zijn: de kidsrun die start om 14u, 5 km die start omstreeks 15u en 10 km die start om 16 u en er is een speciaal klassement voorzien voor de deelnemende brandweerlieden. Dankzij de vele sponsors zullen de voorinschrijvingen zeker naar huis kunnen gaan met een mooie goodiebag. Hierbij ook speciale dank aan Mulder NV.

Banner dwars door beveren

quotes
Nieuw dit jaar is de 1° Sam Vandendriessche brandweerloop waar de actieve brandweermannen (- vrouwen ) in volledige interventiekledij een race zullen houden van 1 km. ter ere van onze jonge collega Sam, die op 22 december ’21 tragisch overleed.”

De voorinschrijvingen worden volop gepromoot en deze lopen nog tot uiterlijk 3 juni. Inschrijven kan door naar de website te gaan:  http://www.dwarsdoorbeveren.com/inschrijven.html en kost dan slechts 8 euro. Indien men de dag zelf inschrijft betaalt men 10 euro.

 

Inschrijven >
quotes
​Organisatie mede mogelijk door de steun van brandweerzone Midwest en stad Roeselare.”