20 hulpverleningszones
Nieuws
20/01/2023 om 14:17

Firefighter Mountain Trail

share-square share-square share-square share-square

Voor de 7de keer nodigen de brandweerposten van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo lopers, joggers & trailrunners uit voor het avontuurlijke loopparcours op en rond de mijnterrils in Beringen. Deze Firefighter Mountain Trail vindt plaats op zondag 19 maart 2023. Inschrijven kan via Passion For Sports. Alle deelnemers maken kans om een trailweekend van Runningwild.be te winnen!

Een avontuurlijk loopparcours op en rond de mijnterrils vormt de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. De trail vindt plaats op een industrieel-archeologisch site die zijn gelijke niet kent in Europa! De mijngebouwen, de terrils, de natuur en de vele vergezichten vormen een prachtig decor voor deze trail.

Ja, ik schrijf me in! >
Pittige Firefighter Mountain Trail

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden 6, 11, 19 en 27 km. Er zijn op en rond de grote en kleine terril heel wat hoogtemeters te overbruggen. In totaal telden we een gemiddeld stijgingspercentage van 6,11%. Een stevige kuitenbijter.

Onze brandweerlieden zullen zorgen voor de perfecte organisatie, voor bevoorradingsstanden op de langere afstanden en voor de nabijheid van EHBO, ziekenwagen en toebehoren… al hopen we die niet nodig te hebben!

Parcours 2023

Het loopparcours bestaat onder andere uit het permanente mountainbikeparcours op de ‘kleine’ mijnterril of avonturenberg en de bewegwijzerde wandelwegen die het Agentschap Natuur & Bos heeft uitgestippeld op ‘grote’ terril.

Je kan kiezen uit 4 afstanden:

 • 6 km - mini trail (start om 10:00 uur)
 • 11 km - 1 ronde (start om 09:30 uur)
 • 19 km - 2 rondes (start om 09:00 uur)
 • 27 km - 3 rondes (start om 08:30 uur)
Start, kleedkamers en douches

Eén adres: Het Mijnstadion, Stadionlaan 1, 3580 Beringen

Parkeren

Parkeren kan op het Theodardusplein en langs volgende straten: Stadionlaan, Eeuwfeestplein, Kerkstraat,  Noordwijkstraat, Beverlosesteenweg. Graag reglementair parkeren, dank je bij voorbaat!

Win leuke prijzen waaronder een trailweekend

Deelnemen is belangrijker dan winnen maar toch hebben we voor de top 3 in elke categorie een klein maar fijn prijsje voorzien! De prijsuitreiking zal plaatsvinden na aankomst van de 27 km (ergens tussen 11 & 12 uur).

Maar je hoeft niet de snelste te zijn om kans te maken op een heus trailweekend in de Ardennen, aangeboden door Runningwild.be! Lever na de finish jouw startnummer van de Firefighter Mountain Trail in en blijf tot de prijsuitreiking. Wie weet trek jij dan wel met Running Wild naar de toppen van onze Ardense bossen!

Wisselbeker brandweer

Ook dit jaar kunnen de hulpverlenings- en brandweerzones in een aparte categorie strijden voor deze wisselbeker. De beste tijden van de deelnemende brandweerlieden op de afstanden 11, 19 en 27 km worden samengeteld om zo het beste resultaat te krijgen voor de wisselbeker.

Wil je als zone deelnemen aan de wisselbeker, zorg er dan voor dat je minstens 1 loper per afstand inschrijft en hij/zij een goed resultaat neer zet.

Winnaars vorige edities:

 • 2019: Zone Rivierenland - Antwerpen
 • 2020, 2021 & 2022: Zone 2 IILE-SRI – Luik
Ecologische bevoorrading

Voor de afstanden 11, 19 en 27 km zijn er bevoorradingsposten voorzien:

 • boven op de kleine terril
 • + voor alle afstanden aan de aankomst.

We zullen geen plastic bekertjes meer gebruiken (meer info: Ovam). In de plaats mag je als deelnemer je eigen (plooi-)beker meebrengen. Je kan zo'n handige plooibeker aankopen bij de inschrijvingen.

Inschrijven & loopshirt #FFMT2023

Inschrijven voor de 7de editie van de Firefighter Mountain Trail op zondag 19 maart 2023 - #FFMT2023 - kan via deze link naar de site van Passion For Sports. Enkel voorinschrijvingen, geen dag inschrijvingen mogelijk.

Inschrijvingsgelden:

 • 6 km = € 10,-
 • 11 km = € 13,-
 • 19 km = € 16,-
 • 27 km = € 20,-

T-shirts

 • Een t-shirt als aandenken (of om de dag zelf meteen aan te trekken bij de start van de trail) kan je bestellen tot 19/02/2023 voor de prijs van € 15,-.
Onze sponsor

Dank je wel Runners'Lab voor jullie steun!